Jaja faszerowane

przepis na 8 porcji

  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • puszka wędzonych szprotek w oleju
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • łyżka kiełków rzodkiewki lub lucerny
  • kilka listków zielonej sałaty
  • pomidor pokrojony w półplasterki
  • sól
  • pieprz

Jajka obrać i przekroić wzdłuż. Żółtka utrzeć ze szprotkami oraz z olejem, natką i kiełkami, doprawić solą i pieprzem. Farszem napełnić białka, ulożyć na półmisku wylożonym sałatą.

Udekorować pomidorem i gałązkami natki.

Dodaj komentarz

Filed under sowa w kuchni

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s