Pieczone śliwki z bekonem

przepis na 12 porcji

  • 12 suszonych śliwek
  • 12 plasterków wędzonego bekonu
  • po 2 łyżki twarogu i śmietany
  • łyżka posiekanego szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Każdą śliwkę zawinąć w plasterk bekonu i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 130°C przez 6-8 minut.

Twaróg wymieszać ze śmietaną oraz szczypiorkiem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Z masy uformować małe kulki.

Podawać z pieczonymi śliwkami i przeczywem.

1 komentarz

Filed under sowa w kuchni

One response to “Pieczone śliwki z bekonem

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s