Śledzie w cieście drożdżowym

składniki:

  • 16 filetów śledziowych
  • 2 jajka
  • 3 dag drożdży
  • szklanka mąki
  • mleko
  • 8 paseczków papryki (może być konserwowa)
  • sól

Z jajek, mąki, drożdży i mleka przygotować ciasto o konsystencji gęstej śmietany. Lekko posolić i pozostawić na godzinę do wyrośnięcia. Posolić filety. Na 8 polożyć po paseczku papryki. Przykryć pozostałymi kawałkami ryby. Spiąć wykałaczkami. Zanurzyć w cieście.  Smażyć na gorącym oleju na złoty kolor.

3 komentarzy

Filed under sowa w kuchni

3 responses to “Śledzie w cieście drożdżowym

  1. irytek

    A to ciekawe, jeszcze śledzi w cieście nie jadłam. To może być interesujące dla podniebienia:)
    PS. Finetko, weszłam w widżety, uruchomiłam archiwum, to zniknął mi napis na blogu do logowania się:)

  2. finetka

    Zawsze warto wypróbowac coś nowego.🙂
    ps. bo pewnie usunęłąś METĘ

  3. irytek

    Dziękuję za instrukcje:) Poszukam tej mety:)

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s