Paluszki z ciasta francuskiego

składniki:

  • 25 dag mrożonego ciasta francuskiego
  • 2 jajka
  • 10 dag startego żółtego sera
  • 2-3 łyżki mąki
  • 1/4 łyżki mielonej papryki
  • 1/4 łyżki tymianku
  • 1/4 łyżki cząbru
  • 1/4 łyżki majeranku
  • 1/4 łyżki bazylii
  • 1/4 łyżki oregano

Ciasto rozmrozić i podsypać mąką, rozwałkować na placek grubości 0.5 centymatra (można też kupić ciasto w płatach już rozwałkowanych). Potem pokroić na paseczki 1×10 cm. Rozmącić jajka i wymieszać z przyprawami, pozmarować nimi paluszki, posypać je startym serem, przelożyć na natłuszczoną blachę (lub rozlożyć na papierze do piecznia). Piec w 200ºC przez ok 10 minut.

2 komentarzy

Filed under sowa w kuchni

2 responses to “Paluszki z ciasta francuskiego

  1. irytek05

    Mniam… muszą być pyszne, tyle w nich przypraw:)

  2. finetka

    taka drobna przekąska🙂

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s