Babka cytrynowa

składniki:

  • 5 jajek
  • kostka margaryny
  • szklanka cukru
  • pół szklanki mąki pszennej
  • szklanka mąki ziemniaczanej
  • olejek cytrynowy, lub trochę skórki cytrynowej
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

Jajka ubić z cukrem do bialości, dodac obie mąki, wymieszać. Powoli wlewać roztopioną margarynę. Na końcu dodać olejek (lub skórkę cytrynową), wlać ciasto do wysmarowanej formy i pieć w średnio nagrzanym piekarniku przez 30-40 minut.

2 komentarzy

Filed under sowa w kuchni

2 responses to “Babka cytrynowa

  1. irytek

    Takie przepisy lubię. Łatwe, proste, przyjemne;) Nie trzeba ucierać tłuszczu, a jajka w całości z cukrem szybko sie ubijają. Poza tym obejdzie się bez wagi:) Chyba mam ten sam przepis, ale daaawno nie piekłam tej babki:)

  2. finetka

    no, przepis jest łatwy
    osobiście wolę przepisy szklankowe, prościej jest

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s