składniki:
- 2 małe serki topione
- średniej wielkości por
- marchewka
- łyżka mąki
- 2 łyżki śmietany
- kostka rosołowa
- 2-3 łyżki natki
- sól
Oczyszczony por pokroić na plasterki, marchewkę oskrobać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Zalać warzywa 4 szklankami wody, gotować 15 minut. Dodać serki i kostkę rosołową, gotować, mieszając, aż serki się rozpuszczą. Zabielić zupę śmietaną wymieszaną z mąk, zagotować, dosolić do smaku. Podawać z kluskami lub grzankami. Na talerzach posypać natką.
Reklamy
Oj, dzisiaj kuchnia mnie nie nęci. Wczoraj coś mi zaszkodziło i muszę się oszczędzać;) Takiej zupki jeszcze nie jadłam, kiedyś ją wypróbuję:)
Ja unikam tego co mi nie służy. Oczywiście z produktów wykrytych. A do nowego podchodzę ostrożnie.
Ja też nie jadłam jeszcze takiej zupki. Może czas spróbować?
Pozdrawiam 🙂
dobra szczególnie dla amatorów sera 🙂