Składniki:
- 4 żółtka
- 4 łyżki cukru
- 25 dag sera mascarpone
- 1,5 szklanki bitej śmietany
- 10 dag gorzkiej czekolady
- biszkopty
- 2 łyżki kakao
Żółtka ubić z cukrem na puszystą masę. Wymieszać z serem mascarpone. Dodać bitą smietanę. Czekoladę drobno posiekać. Dodać do masy. Przelożyć do salaterek i ozdobić biszkoptami. Posypać kakao.
Reklamy
Finetko, będziesz miałą na sumieniu moją nadwagę;) Alez to musi być pyszne:)
he he 😉
Och, to jest pyszne! Uwielbiam po prostu:) Przywiozłam sobie przepis na tiramisu z Włoch i zawsze robię właśnie z tego przepisu. Jest super. 🙂
Kaloryczne jak diabli, ale warte grzechu 🙂
Pozdrawiam:)
czasem trzeba sobie dogodzić 🙂