Curry z ryby

składniki:

  • 50 dag filetów z ryby (dorsz, sum, karmazyn)
  • duża cebula
  • 2 łyżki oliwy z oliwek lub oleju roślinnego
  • 2 łyżki masła
  • 3 pomidory
  • 2-3 łyżeczki przyprawy curry
  • cukier
  • sól

Filety pokroić na 3 centymetrowe paski i posypać 2 łyżeczkami curry. Cebulę obrać i posiekać. Pomidory sparzyć i po zdjęciu skórki także pokroić. W rondlu rozgrzać po łyżcze oliwy (oleju) i masła, zeszklić cebulę (2-3 minuty), dodać pomidory. Smażyć razem 2 minuty.

Na patelni na pozostałym gorącym tłuszczu usmażyć rybę. Gdy się zrumieni, przełożyć ją do rondla z warzywami, posypac solą, dodać szczyptę cukru, doprowadzić do wrzenia, przykryć i gotować ok 10 minut na niezbyt dużym ogniu.

Dodaj komentarz

Filed under sowa w kuchni

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s