Zupa rybna

składniki:

  • 50 dag filetów (bez skóry) z dorsza lub mintaja
  • cebula
  • pomidor
  • kawałek pora
  • duża marchewka
  • kawałek selera
  • odrobina soku z cytryny
  • łyżeczka margaryny
  • łyżeczka sosu sojowego
  • natka pietruszki
  • przyprawa typu vegeta

Warzywa oczyścić, obrać i popłukać. Por, pomidor i cebulę pokroić w ćwierć plasterki, a pozostałe warzywa – w cienkie słupki. Skropić warzywa roztopioną margaryną, podsmażyć na patelni. Półmiękkie zalać 4-5 szklankami wody i gotować ok. 15 minut. Pod koniec gotowania przyprawić sosem sojowym i vegetą.

Rybę pokroić na małe kawałki, skropić cytryną i wrzucić do wrzącej zupy. Gotować 8 minut pod przykryciem, po czym zdjąć z ognia i pozostawić na kilka minut w przykrytym garnku. Na talerzach posypać zupę posiekaną natką.

Dodaj komentarz

Filed under sowa w kuchni

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s