Ciasto ekspresowe

  • 6 łyżek mąki
  • 6 łyżek cukru
  • 3 jajka
  • 20 dag margaryny
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 20 dag owoców (śliwki, jabłka, agrest, wiśnie…)

Margarynę stopić i ostudzić, dodać cukier, jajka, mąkę, proszek do pieczenia oraz owoce. Dokładnie wymieszać. Przełożyć do wąskiej formy posmarowanej tłuszczem i posypanej tartą bułką. Wstawić do piekarnika na ok. 40 minut. Piec w około 180 °C. Po wyjęciu i ostudzeniu posypać cukrem pudrem.

Dodaj komentarz

Filed under sowa w kuchni

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s