Galaretka żurawinowa

  • 25 dag owoców żurawiny
  • 1 szklanka cukru
  • 2 szklanki wody
  • 2 łyżki żelatyn

Owoce żurawiny przebrać i umyć.. Ugotować w 2 szklankach wody. Następnie osączyć i przetrzeć przez sito bezpośrednio do wody, w której się gotowały. Do wywaru dodać cukier. Namoczoną wcześniej żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, zagotować. Wywar wymieszać, przelać do salaterek i odstawić do zastygnięcia.

Dodaj komentarz

Filed under sowa w kuchni

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s