Sos majonezowo – chrzanowy

  • 1 szkl majonezu
  • 1/3 szkl startego chrzanu
  • żółtko z jajka ugotowanego na twardo
  • biały pieprz
  • sól

Żółtko rozetrzeć z chrzanem, połączyć z majonezem. Doprawić solą i białym pieprzem. Sos jest świetny do wędlin, zimnych mięs i jaj na twardo.

Dodaj komentarz

Filed under sowa w kuchni

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s