Spaghetti

  • 50 dag spaghetti
  • 25 dag wołowiny
  • 25 dag wieprzowiny
  • 25 dag marchwi
  • 15 dag pietruszki
  • 25 dag cebuli
  • łyżka margaryny
  • 70-80 dag pomidorów w zalewie
  • 1/2 szkl białego wina
  • główka czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • rozmaryn
  • bazylia
  • pieprz
  • sól

Mięso umyć, zemleć w maszynce. Warzywa umyć, obrać, zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Cebulę i czosnek drobno pokroić. Mięso podsmażyć na oleju, dodać warzywa i przyprawy. Zalać pomidorami i winem. Dusić ok 45 minut. Doprawić solą i pieprzem. Ugotować makaron al dente. Odsączyć, odstawić. Na patelni rozpuścić łyżkę margaryny, podgrzać makaron, wyłożyć na półmisek i polać sosem.

Dodaj komentarz

Filed under sowa w kuchni

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s