Sos winegret (klasyczny)

  • 3 łyżki oliwy
  • łyżka soku z cytryny lub octu winnego
  • sól
  • pieprz

Sól i pieprz utrzeć z sokiem z cytryny /lub octem winnym/. Dodać oliwę. Ucierać, aż składniki się połączą. Taki sos podaje się do zielonej sałaty, cykorii, surówek i gotowanych jarzyn podawanych na zimno.

Dodaj komentarz

Filed under sowa w kuchni

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s