Pulpety drobiowe

  • 20 dag piersi kurczaka
  • 15 dag włoszczyzny
  • jajko
  • 5 dag mąki
  • 5 łyżek mleka
  • 1/2 bułki
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sól

Połówkę bułki namoczyć w mleku. Włoszczyznę obrać, opłukać, zalać wrzącą wodą, ugotować wywar. Wyjąc bułkę z mleka, odcisnąć. Zemleć mięso razem z bułką. Dodać jajko, natkę i sól. Formować małe kulki. Obtaczać je w mące i wrzucać do gotującego się wywaru. Posolić. Gotować ok 25 minut. Podawać posypane zieleniną.

Dodaj komentarz

Filed under sowa w kuchni

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s