Sos azjatycki

  • 3 surowe żółtka
  • 3 łyżki octu winnego
  • łyżka wody
  • łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • 1/2 łyżeczki chrzanu wymieszanego z musztarda
  • łyżka cukru
  • sól

Wszystkie składniki dobrze utrzeć, przelać do rondelka, powoli podgrzać na małym ogniu aż masa stanie się galaretowata. Zestawić z ognia, wystudzić ciągle mieszając. Podawać do surówek  i blanszowanych jarzyn.

Reklamy

Dodaj komentarz

Filed under sowa w kuchni

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s