Sos szafranowy

  • szkl majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 żółtka jaj ugotowanych na twardo
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • curry
  • szafran
  • sól
  • pieprz

Szczyptę szafranu namoczyć w łyżeczce letniej wody i odstawić na 30 minut. Dokładnie rozetrzeć żółtka, dodać do majonezu połączonego z jogurtem. Dodać natki, doprawić solą, pieprzem i curry. Na koniec wlać szafran. Wszystko dobrze wymieszać. Podawać do ryb i mięsa drobiowego na zimno.

Dodaj komentarz

Filed under sowa w kuchni

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s