Jaja z grzybami

  • 6 jaj ugotowanych na twardo
  • 25 dag pieczarek lub boczniaków
  • duża cebula
  • 10 dag bekonu
  • 10 dag startego żółtego sera
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 4-5 łyżek keczupu lub innego sosu pomidorowego
  • 3 łyżki masła
  • łyżka bułki tartej
  • sól
  • pieprz

Obrać jajka, przekroić na połówki. Cebulę posiekać drobno, zeszklić na maśle, dodać pokrojone grzyby, podsmażyć, doprawić solą i pieprzem. Odstawić by nieco przestygło. Połączyć z natką i pokrojonym bekonem. Żaroodporne naczynie wysmarować masłem, posypać bułką tartą, przełożyć podsmażone grzyby , a na nich jajka. Lekko posolić, posypać pieprzem, polać keczupem /lub innym sosem pomidorowym/. Posypać serem. Na wierzchu ułożyć grudki masła. Wstawić do nagrzanego piekarnika, zapiekać ok 20 minut.

Dodaj komentarz

Filed under sowa w kuchni

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s