Sos pomidorowy

  • 1 kg pomidorów
  • 3-4 cebule
  • 1/2 szkl oliwy
  • łyżka musztardy
  • mielona papryka
  • cukier
  • sól
  • pieprz

Obrać cebulę, pokroić drobno, zeszklić na oliwie. Umyć pomidory, podzielić na ćwiartki, przełożyć do rondla, dodać cebulę i musztardę, poddusić. Przetrzeć przez sito, doprawić do smaku papryką, solą, pieprzem i cukrem. Gotować na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje. Odstawić do ostygnięcia. Poddawać do mięs i makaronów.

Dodaj komentarz

Filed under sowa w kuchni

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s