Jaja z rybą wędzoną

  • 6 jajek
  • 25 dag wędzonej makreli lub pstrąga
  • 1 strąg marynowanej papryki
  • 2 łyżki oleju
  • mala cebula
  • pieprz

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać. Przekroić na połówki, wyjąć żółtka. Rybę obrać, usunąć ości. Odłożyć 12 ładnych kawałków. Resztę ryby utrzeć z żółtkami i olejem. Dodać drobno posiekaną cebulę, doprawić pieprzem. Gotowym farszem nadziać połówki białek. Udekorować kawałkami ryby i paseczkami papryki.

Dodaj komentarz

Filed under sowa w kuchni

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s