Kapusta z grzybami

  • 50 dag kiszonej kapusty
  • cebula
  • 5-6 kapeluszy suszonych grzybów
  • szklanka bulionu grzybowego (może by z kostki)
  • łyżka oleju
  • łyżka smalcu
  • 2 łyżeczki majeranku
  • 2 listki laurowe
  • pieprz
  • sól

Kapustę opłukać, odsączyć. Grzyby moczyć 20 minut w letniej wodzie, wyjąć, pokroić. Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na tłuszczu, dodać kapustę, grzyby, przyprawy, wlać bulion. Dusić na małym ogniu, aż grzyby będą miękkie, a sos odparuje.

Dodaj komentarz

Filed under sowa w kuchni

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s