Ratatouille z kolorowymi pomidorami

  • 25 dag nie dużych czerwonych pomidorów
  • 25 dag nie dużych żółtych pomidorów
  • 25 dag nie dużych pomarańczowych pomidorów
  • 2 cukinie
  • bakłażan
  • cebula biała
  • cebula czerwona
  • 3 zielone papryki
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 2-3 listki laurowe
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • pieprz

Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki. Pokroić na małe kawałki. Cebule obrać, pokroić w krążki. Rozgrzać oliwę na patelni. Wrzucić cebulę na rozgrzany tłuszcz. Oczyścić paprykę. Pokroić w paski. Dodać do cebuli. Smażyć ok 5 minut. Dodać bakłażana pokrojonego w kostkę. Dodać pomidory. Po ok 3 minutach dodać cukinię pokrojoną w plasterki, zmiażdżony czosnek oraz liście laurowe. Na koniec doprawić solą i pieprzem.

2 komentarzy

Filed under sowa w kuchni

2 responses to “Ratatouille z kolorowymi pomidorami

  1. Pomidory, cukinia ,bakłażan – to wszystko razem smakuje bosko. Lubię:)

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s