Wieprzowina z rozmarynem

  • 60 dag schabu bez kości
  • 2 cebule
  • sok z cytryny
  • łyżka roztartego rozmarynu
  • ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz
  • łyżka smalcu
  • łyżka masła
  • łyżka mąki
  • kieliszek białego wina wytrawnego

Mięso umyć, osuszyć, pokroić na cztery plastry. Lekko rozbić. Zmiażdżyć czosnek, utrzeć go z solą, pieprzem, rozmarynem i sokiem z cytryny. Gotową pastą natrzeć każdy sznycel, ułożyć jeden na drugim, przykryć. Odstawić do lodówki na godzinę. Cebule drobno posiekać. W rondlu stopić masło, zeszklić na nim cebule. Na patelni rozgrzać smalec. Każdy sznycel obtoczyć w mące i smażyć na smalcu z obu stron. Przełożyć do rondla, skropić winem, dusić na małym ogniu.

Dodaj komentarz

Filed under sowa w kuchni

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s