Biała kiełbasa w piwie

  • 1 kg białej kielbasy
  • 1 1/2 litra jasnego piwa
  • 1 łyżka masła
  • 2 cebule
  • 1/2 cytryny
  • 2 łyżki mąki
  • pieprz
  • sól

Cebulę obrać, pokroić na plasterki. W garnku rozpuścić masło, zeszklić cebule. Włożyć kiełbasę, zalać piwem. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień, gotować jeszcze ok 30 minut. Pod koniec gotowania dodać połówkę cytryny, bez skórki, pokrojoną na plasterki. Mąkę rozprowadzić wodą, wlać do garnka. Wymieszać i gotować aż sos zgęstnieje. Posolić. Kiełbasę podawać z sosem, ziemniakami i kiszoną kapustą.

Reklamy

Dodaj komentarz

Filed under sowa w kuchni

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s