Zapiekanka z kaszy i wieprzowiny

  • 25 dag kaszy perłowej
  • 20 dag wieprzowiny
  • 2 jajka
  • 2 cebule
  • 3 łyżki margaryny
  • 1 łyżka tartej bułki
  • pieprz
  • sól

Mięso umyć, ugotować pod przykryciem w małej ilości wody, zemleć (wystarczy raz). Kaszę opłukać, odsączyć z wody, ugotować na półsypko. Cebulę obrać, posiekać, zrumienić na zloty kolor. Dodać do wystudzonej kaszy razem z mięsem, solą i pieprzem. Wymieszać. Włożyć całą masę do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem i posypanego tartą bułką. Zapiekać przez 25 minut w nagrzanym piekarniku.

Dodaj komentarz

Filed under sowa w kuchni

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s