Zapiekanka z ryżu, jaj, warzyw i resztek wędlin

  • 1 szkl ryżu
  • 1 szkl ugotowanych różnych warzyw
  • 4 jajka
  • 25 dag wędlin
  • 1/2 szkl mleka
  • 2 łyżki tłuszczu
  • 2 łyżki tartej byłki
  • pieprz
  • sól
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki

Ryż ugotować na sypko w 2 szklankach wody. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, posiekać. Warzywa i wędliny pokroić w paski. Ugotowany ryż wymieszać z warzywami, wędliną i jajkami i natką. Przyprawić solą i pieprzem. Włożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego tłuszczem i posypanego tartą bułką. Polać mlekiem. Zapiekać w gorącym piekarniku przez ok 30 minut.

Dodaj komentarz

Filed under sowa w kuchni

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s