Zupa pomidorowa

  • 6 pomidorów
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 cebula
  • 4 szklanki bulionu warzywnego (może być z kostki)
  • 2 łyżki mieszanki świeżych ziół: bazylia, tymianek i rozmaryn
  • 1/2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 3/4 szkl kiełków fasoli mung
  • sól
  • pieprz

Pomidory umyć, sparzyć wrzątkiem, obrać ze skorki, pokroić w średnią kostkę. Cebulę drobno posiekać, poddusić na rozgrzanej oliwie, dodać pomidory. Ciągle mieszając dusić ok 10 minut. Wlać bulion, zagotować. Wsypać posiekane zioła oraz kiełki. Doprawić solą i pieprzem. Zabielić jogurtem.

Dodaj komentarz

Filed under sowa w kuchni

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s