Żeberka po chińsku

  • 1 kg żeberek wieprzowych
  • 1 szkl wiśniaku
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 1/2 szkl cukru

Połączyć wiśniak, sos sojowy i cukier. Dokładnie wymieszać. Żeberka podzielić na duże porcje, włożyć do rondla, zalać mieszanką zrobioną wcześniej. Szczelnie przykryć. Rondel ustawić na dużym garnku z gorąca wodą, tak by był zanurzony do połowy. Gotować pod przykryciem na małym ogniu ok 4 godziny. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.

Dodaj komentarz

Filed under sowa w kuchni

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s