Klopsiki rybne

  • 2 filety ryby (np: grenadier, dorsz lub inna)
  • 1 szklanka/torebka ugotowanego ryżu
  • 1 marchew
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • mały pęczek natki pietruszki lub koperku
  • pieprz
  • sól
  • olej do smażenia

Rybę rozdrobnić, dodać ryż. Marchew zetrzeć na małych oczkach i dodać do ryby z ryżem. Na koniec dodać jajko i bułkę tartą. Doprawić solę i pieprzem i dobrze wymieszać. Formować małe kuleczki, smażyć często odwracając.

Dodaj komentarz

Filed under sowa w kuchni

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s