Przysmak z mięsa i grzybów

  • 30 dag ryżu
  • 15 dag mielonej wołowiny
  • 3 szkl bulionu (może być z kostki)
  • 25 dag świeżych grzybów (pieczarki lub inne)
  • 1 cabula
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • ostra mielona papryka
  • 1 łyżka ziaren sezamu
  • sól

Grzyby umyć, pokroić w paski, razem z wołowiną i posiekaną cebulą podsmażyć na rozgrzanym oleju przez ok 5 minut. Potem wrzucić umyty i odsączony ryż, zalać bulionem, przyprawić sosem sojowym, solą i papryką. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować pod przykryciem ok 30-40 minut, pod koniec dodać zmielone ziarno sezamowe.

Dodaj komentarz

Filed under sowa w kuchni

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s