Owoce w cieście rumowym

  • 40 dag mąki
  • 4 łyżki cukru
  • 1 1/2 szkl mleka
  • 3/4 szkl rumu
  • szczypta soli
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 4 łyżki oleju
  • 2 puszki ananasa w plastrach
  • 2 puszki brzoskwiń
  • tłuszcz do smażenia
  • cukier puder do posypania

Z mąki, mleka, cukru, rumu, oleju, soli i proszku do pieczenia zrobić ciasto. Owoce wyjąć z puszek, odsączyć. Połówki brzoskwiń podzielić na mniejsze kawałki (na 3-4). Odsączone owoce zanurzać w cieście, smażyć na rozgrzanym tłuszczu, gotowe odkładać na pergamin. Jeszcze ciepłe posypać cukrem pudrem.

Dodaj komentarz

Filed under sowa w kuchni

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s