Biała kiełbasa zapiekana

  • 1 kg białej kiełbasy
  • 2 średnie cebule
  • kilka ząbków czosnku
  • łyżka smalcu

Naczynie żaroodporne wysmarować smalcem. Ułożyć ciasno kiełbasę. Obrać cebulę, pokroić w krążki. Obrać ząbki czosnku, nie kroić. Kiełbasę obłożyć cebulą i czosnkiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 °C. Piec ok 1 godziny. W trakcie pieczenia nakłuwać kiełbasę kilka razy, by wypłynął nadmiar tłuszczu i wody. Podawać na gorąco z chrzanem.

Dodaj komentarz

Filed under sowa w kuchni

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s