Rolmopsy

  • 50 dag solonych filetów śledziowych
  • 2 ogórki kiszone
  • 2 cebule
  • 1 marchewka
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 3 łyżki łagodnej musztardy
  • 2 łyżki oliwy
  • 1/4 szkl octu
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • listek laurowy
  • cukier
  • sól

Filety moczyć w wodzie przez ok 2-3 godziny, po wyjęciu odsączyć. Marchewkę dobrze umyć, ugotować, potem obrać i pokroić w słupki. Obrać cebule i pokroić w piórka. Ogórka obraz, pokroić w słupki. Cebulę sparzyć, odsączyć. 3/4 wody zagotować z octem, zielem angielskim, pieprzem, listkiem laurowym, solą i cukrem. Zostawić do ostygnięcia. Filety z jednej strony posmarować musztardą, posypać natką, ułożyć na każdym cebulę, marchew i ogórki. Zwinąć w rulonik, spiąć wykałaczką, Włożyć do słoika, zalać marynatą, a na końcu oliwą. Odstawić w chłodne miejsce na co najmniej 2 dni.

Dodaj komentarz

Filed under sowa w kuchni

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s