Zapiekanka drobiowa z kaszą gryczaną

  • 50 dag ugotowanego mięsa drobiowego (indyk, kurczak)
  • 4 szkl kaszy gryczanej ugotowanej na sypko
  • 20 dag pieczarek
  • 12 dag żółtego sera
  • 1 puszka pomidorów bez skórki w zalewie
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • mały seler
  • 1 mała puszka zielonego groszku lub 1/2 dużej
  • 2 cebule
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki margaryny
  • sól
  • pieprz

Posiekać cebulę. Pieczarki pokroić na plasterki, warzywa zetrzeć na dużych oczkach. Cebulę podsmażyć, dodać pieczarki i starte warzywa, poddusić. Żaroodporne naczynie wysmarować tłuszczem, włożyć połowę kaszy, potem kolejno: warzywa z pieczarkami i cebulą, pokrojone mięso, pomidory, groszek i 2/3 sera. Na koniec przykryć resztą kaszy, polać roztopioną margaryną, posypać resztą sera. Zapiekać ok 30 minut.

Dodaj komentarz

Filed under sowa w kuchni

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s