Sos śliwkowy

  • 25 dag suszonych śliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 szkl bulionu
  • pieprz
  • sól

Śliwki umyć, namoczyć w małej ilości przegotowanej wody, po usunięciu pestek w wodzie, w której się moczyły. Zmielić, przetrzeć przez sito, rozprowadzić bulionem, tak by sos miał konsystencję rzadkiej śmietany, dodać czosnek roztarty z solą, doprawić pieprzem i zagotować.

Dodaj komentarz

Filed under sowa w kuchni

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s