Karkówka na ostro

  • 1 kg karkówki bez kości

m a r y n a t a

  • 1 łyżka octu
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka tymianku
  • 1 łyżeczka rozmarynu
  • 1 łyżeczka białego pieprzu
  • 1 łyżeczka czarnego pieprzu
  • sól

Mięso umyć, osuszyć. Obrać czosnek, utrzeć z solą, wymieszać z octem, roztartymi ziołami oraz pieprzem. Gotową marynatą natrzeć mięso, przykryć, odstawić na 12 godzin. Co jakiś czas mięso przewracać. Mięso przełożyć do brytfanki, wlać szklankę gorącej wody. Wstawić do piekarnika, piec w temperaturze 200°C.

Dodaj komentarz

Filed under sowa w kuchni

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s