Rolada ze schabu z nadzieniem ze śliwek

  • 1 1/2 kg schabu środkowego bez kości
  • 15 dag suszonych śliwek bez pestek
  • 5 dag masła
  • pieprz
  • sól
  • 1 łyżka ziół prowanslaskich
  • 1 łyżka masła do posmarowania rolady

Mięso umyć, osuszyć, rozkroić tak by powstał prostokąt, posolić. Masło lekko podgrzać, posmarować nim mięso z jednej strony, posypać ziołami i pieprzem, obłożyć śliwkami. Schab zwinąć, obwiązać sznurkiem, posmarować masłem. Piec w brytfance w gorącym piekarniku, od czasu do czasu podlewając sosem powstającym w trakcie pieczenia.

Dodaj komentarz

Filed under sowa w kuchni

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s