Zapiekane szparagi

  • 1 kg szparagów
  • 10 dag startego żółtego sera
  • 5 dag masła
  • 1 szkl śmietany
  • 2 jajka
  • pieprz
  • sól

Obrać szparagi z włókien, opłukać i ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Odłożyć na sitko. Po ok 10 minutach przełożyć do żaroodpornego naczynia. Posypać żółtym serem, obłożyć kawałkami masła, zalać śmietaną zmieszaną z jajkami. Wstawić do nagrzanego piekarnika na ok 15 minut.

Dodaj komentarz

Filed under sowa w kuchni

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s