Zupa z czerwoną kapustą

  • 25 dag wołowiny bez kości
  • 1 mała czerwona kapusta lub pół dużej
  • 6 ziemniaków
  • 2 kwaskowe jabłka
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka masła
  • liść laurowy
  • cukier
  • sól
  • pieprz

Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, lekko podsmażyć na rozgrzanym maśle razem z poszatkowaną kapustą. Dodać liść laurowy oraz roztarty z solą czosnek. Doprawić pieprzem i cukrem. Zalać 5 szklankami wrzątku. Gotować 60-90 minut na małym ogniu. Dodać obrane i pokrojone ziemniaki oraz jabłka. Gotować jeszcze 30 minut. Zupa powinna być gęsta – jeśli trzeba odparować trochę płynu.

Dodaj komentarz

Filed under sowa w kuchni

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s