Kaczka w czerwonym winie

  • 1 kaczka
  • 1 szkl czerwonego wina
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka mąki
  • 1 cebula
  • włoszczyzna
  • liść laurowy
  • 1 szkl bulionu drobiowego
  • 2 goździki
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • pieprz
  • sól

Kaczkę oczyścić, umyć, podzielić na część. Natrzeć solą i pieprzem. Cebulę drobno pokroić, zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać pokrojone warzywa, liść laurowy, goździki, wlać wino. Na koniec włożyć kaczkę i dusić, podlewając co jakiś czas bulionem. Miękką kaczkę wyjąć, sos zagęścić mąką. Zagotować. Następnie ponownie włożyć kaczkę. Przed podaniem posypać natką.

Dodaj komentarz

Filed under sowa w kuchni

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s