Szpinak z mielonym mięsem

  • 2 cebule
  • 1 kg szpinaku (może być mrożony)
  • 50 dag mielonego mięsa
  • 1 jajko
  • 1 szkl ugotowanego ryżu
  • 2-3 łyżki śmietany
  • 2 łyżki oleju
  • pieprz
  • sól

Obrać cebulę, posiekać. W rondlu rozgrzać olej, podsmażyć cebulę, dodać mielone mięso i jajko, doprawić solę i pieprzem, odsmażyć. Dodać szpinak (świeży wcześniej pokroić). Smażyć, mieszając, aż odparuje płyn ze szpinaku (szczególnie przy użyciu świeżego). Pod koniec smażenia wlać śmietanę.

Dodaj komentarz

Filed under sowa w kuchni

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s