Pulpeciki z buraczkami

  • 1 kg mielonej wołowiny
  • 1 kg mielonej wieprzowiny
  • 50 dag ugotowanych buraczków
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Buraczki drobno pokroić (lub zetrzeć na tarce), wymieszać z mięsem. Przyprawić. Dokładnie wyrobić. Formować małe kulki i smażyć na rozgrzanym oleju.

Dodaj komentarz

Filed under sowa w kuchni

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s