Polędwica ze śliwkami

  • 1 kg polędwicy
  • 3 łyżki masła
  • 5 dag pasztetu
  • 20 suszonych śliwek
  • 5 łyżek białego wina
  • pieprz
  • sól

Śliwki moczyć w wodzie przez kilka godzin. Masło stopić w rondlu, włożyć polędwicę, obsmażyć. Wlać gorące wino, przyprawić solą i pieprzem. Dusić pod przykryciem. Usunąć pestki ze śliwek, wypełnić każdą pasztetem i wstawić na kilka minut do piekarnika. Gdy polędwica będzie miękka, wyjąc ją z rondla, pokroić  w cienkie plastry. Ułożyć na półmisku, polać sosem z pieczenia, obłożyć śliwkami. Od razu podawać.

Dodaj komentarz

Filed under sowa w kuchni

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s