Mazurek orzechowy na białkach

  • 10 białek
  • 25 dag cukru pudru
  • 25 dag zmielonych orzechów
  • 2 łyżki utartych biszkoptów
  • laska wanilii
  • gotowa polewa do ciast / czekoladowa lub orzechowa

Białka ubić z cukrem pudrem na sztywną pianę. Zmielone orzechy stopniowo dosypywać do piany, delikatnie mieszając. Dodać utarte biszkopty i rozdrobioną wanilię. Wymieszać. Masę przełożyć na natłuszczoną i oprószoną mąką blachę. Piec ok 40 minut w ciepłym piekarniku (130 – 140°C). Po ostudzeniu udekorować polewą.

Dodaj komentarz

Filed under sowa w kuchni

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s