Sałatka z papryki i fasoli

  • papryki: 2 zielone, 2 czerwone, 2 żółte
  • 1 szkl ugotowanej drobnej lub średniej fasoli (adzuki, pinto lub inna)
  • 20 dag ostrego żółtego sera
  • 1 duża cebula
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1/2 szkl majonezu
  • 1/4 szkl śmietany 12%
  • 1 łyżka musztardy
  • kilka listków sałaty
  • sok z cytryny
  • cukier
  • pieprz
  • sól

Paprykę przypiec w piekarniku na blasze, usunąć skórkę i gniazda nasienne. Pokroić w paski. Obrać cebulę, pokroić w kostkę. Do papryki i cebuli dodać fasolę i natkę. Wymieszać. Ser pokroić w małe słupki, dodać do warzyw. Z majonezu, śmietany i musztardy zrobić sos. Wlać do sałatki. Przyprawić, dodać sok z cytryny. Wszystko dobrze wymieszać. Salaterkę wyłożoną listkami sałaty wypełnić gotową sałatką.

Dodaj komentarz

Filed under sowa w kuchni

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s