Ratatouille wiejskie

  • 2 duże pomidory
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/2 żółtej papryki
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 czerwona cebula
  • 2 cukinie
  • 1 bakłażan
  • kilka listków świeżej bazylii
  • ocet balsamiczny
  • sól i pieprz

Oczyścić papryki, pokroić w paski. Pomidory przekroić na pół usunąć pestki, pokroić w kostkę. Czosnek i cebulę obrać i drobno posiekać. Cukinie i bakłażana pokroić w kostkę. Rozgrzać oliwę w rondlu, wrzucić czosnek i cebulę, smażyć 2 minuty. Dodać paprykę, cukinię, bakłażana i pomidory. Zamieszać, gotować 5 minut, aby stały się miękkie. Wsypać posiekaną bazylię, wlać 1-2 łyżki octu balsamicznego, doprawić solą i pieprzem. Trzymać w cieple aż do podania.

Dodaj komentarz

Filed under sowa w kuchni

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s