Chłodnik wiśniowy

  • 50 dag wiśni
  • 1/2 szkl czerwonego wina
  • 1 łyżka margaryny
  • 1 łyżka mąki
  • szczypta pieprzu i cynamonu
  • cukier
  • sól

Wiśnie umyć, wydrylować. Z margaryny i mąki zrobić zasmażkę, rozprowadzić 2 szkl wody, wlać wino, dodać wiśnie, gotować ok 20 minut na małym ogniu. Doprawić. Schłodzić. Podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

Dodaj komentarz

Filed under sowa w kuchni

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s