Sos ostry

  • 10 dag czerwonych papryczek chilli
  • 3 pomidory
  • 1 zielona papryka
  • 3 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy
  • mielona kolendra
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sok z cytryny
  • 1 łyżeczka cukru pudru
  • sól
  • pieprz cayenne

Warzywa dokładnie umyć, rozdrobnić w mikserze, wymieszać z solą, pieprzem i cukrem pudrem. Dodać natkę, oliwę, sok z cytryny i kolendrę. Wszystko dobrze wymieszać. Gotowy sos odstawić do lodówki na 24 godziny. Podawać do mięs i wędlin.

Dodaj komentarz

Filed under sowa w kuchni

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s