Jajka w diabelskim sosie

  • 6-8 jajek ugotowanych na twardo

SOS

  • 5 łyżek gęstego majonezu
  • 2 łyżki pikantnego ketchupu
  • 1 łyżeczka sosu chilli
  • 1 łyżka koniaku
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • skórka z cytryny
  • cukier
  • sól
  • pieprz cayenne

Majonez z koniakiem, sokiem i skórką z cytryny dokładnie ubić trzepaczką. Dodać ketchup, sos chilli oraz przyprawy. Dobrze wymieszać. Schłodzić. jajka przekroić wzdłuż na połówki. Ułożyć na salaterce. Na każdą połówkę jajka nałożyć sos, udekorować mieloną papryką.

 

Dodaj komentarz

Filed under sowa w kuchni

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s