Paprykowa zupa krem

  • 3 czerwone papryki
  • 4 szkl bulionu drobiowego (może być z kostki)
  • 15 dag startej mozzarelli
  • 3 mięsiste pomidory
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 1 duża cebula
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka tymianku
  • szczypta cukru
  • pieprz
  • sól

Podgrzać bulion. Pomidory sparzyć, obrać ze skorki, pokroić w ćwiartki. Paprykę oczyścić, pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w półkola. W rondlu rozgrzać oliwę, wrzucić cebule, zeszklić. Dodać paprykę, smażyć chwilę, ciągle mieszając. Dodać posiekany czosnek i pomidory. Wlać gorący bulion, zagotować, potem gotować jeszcze ok 30-35 minut na małym ogniu. Następnie zmiksować, doprawić. Dodać przecier pomidorowy wymieszany z serem i tymiankiem. Podgrzać. Podawać z grzankami.

Dodaj komentarz

Filed under sowa w kuchni

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s